WordPress telepítése lépésről-lépésre

A következő cikkben lépésről-lépésre végigvezetünk a WordPress telepítésének lépésein. Miután követted a cikkben leírtakat, bizonyosan nem okoz majd problémát számodra egy WordPress feltelepítése.  Kalandra fel!

Hogyan telepítsd oldaladon a WordPresst?

A WordPress egyike a legegyszerűbb blog-szkriptekenek, amit telepíthetsz az oldaladon. Sok szolgáltató ajánl manapság telepítést egyetlen kattintással Fantasticon keresztül. Most, hogy kicsivel nagyobb rálátásod lesz a dologra, megteheted ezt magad is. A folyamat nehézségi foka igen alacsony, körülbelül 5 percet vesz igénybe a teljes művelet…

Fontos: Mi csak azt mutatjuk meg, hogyan telepítsd a WordPress-t, de az önmagában sohasem olyan hatékony, mint amennyire lehet a bővítmények és egyéb eszközök használatával együtt. Tehát, ha komplett telepítést szeretnél szakértőinktől, bízd ránk nyugodtan, szívesen megcsináljuk neked. A részletekért írj az ügyfélszolgálatunknak.

WordPress-telepítés lépésről – lépésre

Ez az útmutató képek segítségével lépésről lépésre mutatja meg, hogy mire van szükséged, és  mit kell tenned ahhoz, hogy az oldalon telepíteni tudjad a WordPress-t.

 1. A WordPress letöltéseAz első lépés, hogy letöltöd a WordPress legújabb verzióját. Töltsd le a fájlt és csomagold ki. Majd az FTP Manager segítségével töltsd a fájlokat a választott mappába.
  Például: ha egy /blog kategóriába szeretnéd, akkor töltsd a /public_html/blog/ alá.
 2. MySQL adatbázis létrehozásaMi DirectAdmin-t használunk a tárhely fiókok kezelésére.
  A következő linken egy kisfilmen mutatjuk be, hogy ezen a kezelőfelületen keresztül hogyan hozhatunk létre adatbázist.
 3. Telepítés futtatásaA WordPress új verziójával már nem kell többet a config. fájlt szerkesztened.
  Egyszerűen gépeld be annak a könyvtárnak az url-jét, ahová a telepítés történt.
  Például: www.teoldalad.hu/blog/

Ez egy – az alábbihoz hasonló – képernyőképet indít majd el:

 

Majd tovább lépve a következő képet kapjuk:

Végül pedig ki kell töltenünk az adatokat:

Az adatbázis névhez használd a felhasznaloneved_adatbazisneved formát. Ugyanez vonatkozik a felhasználónévre is. A jelszó egyértelmű. Azt írd be, amit az adatbázis létrehozásánál megadtál. A prefixhez pedig használhatod az alapértelmezett wp_előtagot, vagy biztonságosabb, ha sajátot találsz ki pl. blog_, vagy lap_ stb.

Ha a Mehet gombra kattintasz, ehhez hasonló oldalt fogsz majd látni:

A telepítés elkezdése után pedig ezt a képet kapod:

Biztonsági szempontból javasolt, hogy lecseréld az admin felhasználót valami másra!

Győződj meg róla, hogy kivetted a pipát a kis négyzetből, ha nem szeretnéd, hogy a blogodat látnák a keresőmotorok. Ha üzletről van szó, akkor mindenképp hagyd ott a jelzést, hogy megtalálhassanak!

Fontos, hogy valódi e-mail címet adj meg, mert ha bármi történik, és esetleg a böngésződ „megadja magát”, és nem őrzöd a jelszót sehol, akkor oda tud neked küldeni a rendszer egy jelszó emlékeztetőt.

Ha a WordPress telepítés gombra kattintottál, egy hasonló megerősítő ablakot fogsz látni, mint itt alább:

Kész is vagy!

A fenti lépés után a telepítés befejeződött, be is léphetsz a WordPress adminfelületre a következő címen keresztül: www.teoldalad.hu/wp-admin vagy ha a fenti példát követted, akkor www.teoldalad.hu/blog/

Bár a telepítés készen van, vár még rád néhány dolog, mint például a megfelelő sablon (az oldalad kinézete múlik rajta), bővítmények (pluginok), valamint blogod reklámozásának módja. Figyeld az oldalunkon megjelenő további útmutatókat, azok bizonyára segíteni fognak ezekben a kérdésekben is!

További információk:

WordPress telepítése Installatron telepítővel

2012 © WordPress tárhely