Tiltsd le a HTML elemek használatát a WordPress hozzászólásoknál

A HTML elemek használata teljesen felesleg a WordPress hozzászólásainál. A következő kódok a 3.0 verziótól engedélyezettek:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> 
<b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> 
<em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A WordPress használók jó része teljesen feleslegesnek tartja ezen elemek hazsnálatának engedélyezését és sokszor felmerül a kérdés hogyan tiltható. Mi most három utat szeretnénk ehhez mutatni.

1. Remove Comment Notes használata

Megoldhatod egy plugin használatával is akár. Ehhez nincs más dolgod, mint telepíteni a Remove Comment Notes bővítményt. Telepítés után egyszerűen csak aktiválnod kell és készen is vagy.

Azonban, ahol lehet, ott inkább mellőzd a plugin használatát. Ehhez nyújt megfelelő módszert a második módszer.

2. Szűrő használata a functions.php-ban

Ez a módszer sem bonyolult. Lépj be a honlapod adminisztrációs felületére és a sablonoknál az aktuálisan használt sablonod functions.php fájlját kell szerkesztésre megnyitnod, majd ezután másold bele az elejére a következő kódot:

<?php
add_filter( 'comment_form_defaults', 'afn_custom_comment_form' );
function afn_custom_comment_form($fields) {
	$fields['comment_notes_after'] = '';
    return $fields;
}

Figyelem! A nyitó <?php tagból csak egy legyen a fájlban!

3. CSS módosítás

A 3. módszer hasonló a másodikhoz. Ha nem nagyon szeretnéd a functions.php fájlt piszkálni, akkor próbáld meg CSS-el letiltani a HTML elemek használatát. Nyisd meg a style.css fájlját a sablonodnak és másold bele a következő sorokat:

.form-allowed-tags {
display: none;
}
Mi a második módszert javasoljuk neked. Arra azonban figyelned kell, hogy a sablont cserélsz az oldaladon, akkor ott is végezd el fenti módosítást.
2012 © WordPress tárhely